SIMPOZIONUL ȘTIINȚIFIC JUBILIAR “1967-2017: 50 DE ANI ÎN SPRIJINUL DEZVOLTĂRII SCAFANDRERIEI ÎN ROMÂNIA”

Seria de activități dedicate împlinirii a 50 de ani de la înființarea Centrului de Scafandri se va încheia prin Simpozionul științific jubiliar “1967-2017: 50 de ani în sprijinul dezvoltării scafandreriei în România”, ce va avea loc miercuri, 22 noiembrie, începând cu ora 10.00, la sediul instituției.

Vom avea alături de noi, ca invitați de onoare, pe șeful scufundării record de 500 metri, din anul 1984, domnul Aron PETRU și pe 3 dintre cei 4 scafandri de aur ai țării noastre, domnii Munteanu Daniel, Valentin Nicola, Constantin Fîntîna, care și-au supus organismul la condiții neobișnuite de presiune, pentru dezvoltarea și evoluția pătrunderii omului sub apă. În memoria domnului Gheorghe Oancea, cel de-al patrulea scafandru, fiii acestuia vor reîntregi echipa și vor lua parte la eveniment.

De asemenea, ne vor onora cu prezența reprezentați ai unor instituții de seamă cu care Centrul de Scafandri a colaborat de-a lungul timpului: Institutul Național de Cercetare-Dezvolatre Marina Grigore Antipa, Direcția Tehnică și Programe de Înzestrare-Bucuresti, Centrul de Cercetare Științifică al Fortelor Navale, Academia Navala Mircea cel Bătrân, Directia Hidrografică Maritimă, Liga Navală Română, Brigada Antiteroristă, Academia Tehnică Militară – Bucuresti, Muzeul de Marină Constanța, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Universitatea Ovidius Constanta, Universitatea Maritimă Constanta, Serviciul de Protecție și Paza, Centrul de Medicină Navală, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare GEO ECOMAR.

În cadrul evenimentului, pe lângă prezentările de lucrări, se va realiza o expoziție de fotografii și echipamente de colecție de scufundare și se va lansa albumul „Centrul de Scafandri – 50 de ani de activitate”.

Jurnaliștii interesați să participe la acest eveniment, sunt așteptați miercuri, 22 noiembrie, începând cu ora 09.50,  la sediul Centrului 39 Scafandri.

Relaţii Publice Centrul 39 Scafandri