O viață salvată la Centrul de Scafandri

Centrul de Scafandri din Constața a primit sâmbătă seara, în jurul orei 19.00, o solicitare de intervenție de urgență și asistență medicală de specialitate pentru un accident de scufundare, survenit la o persoană care executase scufundări recreaționale în Marea Neagră, la adâncimea de 45 m.

Persoana accidentată a fost transportată la sediul instituției, unde o echipă de specialiști a Laboratorului Hiperbar a fost alertată, iar după examenul clinic diagnosticul primit a fost de Accident de decompresie de tip N. Imediat, s-au aplicat procedurile de recompresie în barocameră, care au durat 7 ore, şi s-au administrat amestecuri respiratorii terapeutice, sub permanenta supraveghere a echipei de specialiști.

Tratamentul a avut efecte benefice, pacienta revenind la o stare generală bună, iar riscul unor complicații grave de sănătate a fost eliminat.

La buna desfășurare a intervenției a participat un colectiv de 14 militari și specialiști ai Centrului de Scafandri.

Laboratorul Hiperbar al Centrului de Scafandri este încadrat cu personal specializat și autorizat în tratarea accidentelelor de scufundare şi asigurarea suportului tehnic pentru oxigenoterapie hiperbară.

Aici se pot executa scufundări simulate, unitare şi în saturaţie până la adâncimea de 500m, teste de barofuncţie, de oxigen, narcoză şi scufundări profunde.

Relaţii publice Centrul de Scafandri