Operațiuni de căutare în stațiunea Mamaia

Comunicat de presă

Un detașament de scafandri militari de la Centrul de Scafandri al Forțelor Navale Române s-a alăturat, în seara zilei de marți, 28 mai, operațiunilor de căutare a elevului militar Mitroi Iosif-Corneliu, dispărut în zona plajei din stațiunea Mamaia.
Primul detașament, format din 16 scafandri militari, a acționat, începând cu ora 21.00, cu echipamente de specialitate, inclusiv sonar.
Centrul de Scafandri a luat măsuri pentru constituirea unui al doilea detașament, care să intervină în caz de nevoie.
Elevul Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în vârstă de 16 ani, a fost dat dispărut în jurul orei 16.00. Acesta participa la Programul „Școala de vară”, organizat de Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale, în perioada 28-31 mai, în Constanța, și se afla în timpul liber alături de colegii săi și profesorul însoțitor.
Conform procedurilor, a fost anunțat Servicul de Urgență – 112, iar la fața locului au sosit scafandri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, care au solicitat, în urma evaluării situației, sprijinul Centrului 39 Scafandri.